Chantal van den Broek-Blaak is helemaal terug met Nederlandse titel! 'De mooiste van mijn loopbaan'

Chantal van den Broek-Blaak is voor de derde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene geworden. 

Broek-Blaak

Bij het ingaan van de slotronde werd duidelijk dat de groep met topfavorieten Charlotte Kool, Lorena Wiebes en Marianne Vos niet voor de zege zouden gaan strijden in Gelderland. Hun groep viel volledig stil, terwijl vooraan rensters als Van den Broek, Blaak, Mischa Bredewold, Loes Adegeest, Shirin van Anrooij en Yara Kastelijn zich hadden afgescheiden.

Dieper in de finale besloot Van den Broek-Blaak aan te vallen. Kastelijn was de enige die haar wist te volgen. Die laatste besloot op een hupje rondom Arnhem aan te vallen. De renster van Fenix-Deceuninck deed er alles aan om solo op kop te komen liggen, maar ze liep tegen een counter aan toen Van den Broek-Blaak de aanval overnam.

De oud-wereldkampioene, die heel 2023 miste vanwege haar zwangerschap, sloeg meteen een gat. Hoewel haar voorsprong niet heel groot werd en een aantal rensters nog probeerde terug te keren, was Van den Broek-Blaak uiteindelijk de sterkste.

De renster van SD-Worx had nog nergens echt weer bij de besten gepresteerd dit seizoen, maar is met de Nederlandse titel helemaal terug. De zege in Arnhem was haar eerste sinds oktober 2021.

Niet verwacht

Na afloop deed ze geëmotioneerd haar verhaal bij de NOS. "Ik sta helemaal te shaken. Dit had ik echt totaal niet verwacht. Ik heb zware laatste maanden gehad, maar tegelijkertijd de mooiste maanden met de geboorte van mijn dochter. Het was heel zwaar om terug te komen, maar ik ben erin blijven geloven. Vandaag had ik een superdag."

"Ik wist dat het er fysiek nog inzat, maar ik ben er wel een jaar uit geweest. Het peloton is anders. Meer duwen en trekken, het niveau is veel hoger. Alles moest eens op zijn plek vallen. Vandaag werd ik wakker en had ik er vertrouwen in. Dat was ook al lang geleden."

"Dit is de mooiste van mijn loopbaan met die kleine aan de streep. Ik sta er relaxt in, maar ik hoop natuurlijk dat dit weer een vertrekpunt is. Ik ga in elk geval mijn best doen."

Nieuws
  • Cor Vos