Video | Annemiek van Vleuten cruist door autovrij Medellin met honderden Colombiaanse fietsers (en klimt naar gevangenis Pablo Escobar)

Van Vleuten is neergestreken om te fietsen in Colombia en daar is het fietsvriendelijker dan je denkt... Medelln is iedere zondag deels autovrij en dat ziet er zo uit!

annemiek van vleuten

Annemiek van Vleuten is nog maar net terug van een trainingskamp/fietsvakantie op Gran Canaria of ze zit alweer in Colombia. Het Zuid-Amerikaanse land is een van de lievelingsbestemmingen van de renster van Movistar. En dat begrijpen we wel als we de foto's en de beelden op haar Instagram en Strava zien!

Afgelopen zondag fietste ze door de straten van Medellin, waaruit blijkt dat Colombia misschien nog wel meer een fietsland is dan Nederland, want iedere zondag zijn een deel van de wegen door de stad alleen opengesteld voor fietsers. Dat willen we in Nederland ook wel! Hieronder zie je de beelden.

Van Vleuten reed tijdens die rit door Medellin en omstreken ook de klim naar La Catedral, de gevangenis waar drugsbaron Pablo Escobar vastzat. Met een tijd van 19 minuten en 56 seconden werd ze meteen maar even Queen of the Mountain.

Op de route kun je goed zien dat ze midden door de stad reed. | Beeld: Strava Annemiek van Vleuten

Ze fietste overigens samen met de Zwitserse prof Simon Pellaud, die al een tijdje woonachtig is in Colombia. De plaatjes op haar Instagram (en de temperatuur die bij de rit op Strava staat) zien er jaloersmakend uit!

Van Vleuten met Pellaud en op de achtergrond Medellin. | Beeld: Strava Annemiek van Vleuten

Binnenkort kun je zelf met Annemiek van Vleuten fietsen, want van 15 tot en met 19 december organiseert ze samen met wielerreizenbureau ALTOS een fietstripje waarin je in vijf dagen aan de zijde van Annemiek zo'n 600 kilometer en 15.000 hoogtemeters overbrugt in 'the road to the coffe lands'.