doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Dylan Groenewegen verlaat Jumbo-Visma per direct: 'Ik ga weg om het sportieve perspectief'

Na zes jaar vertrekt Dylan Groenewegen bij Jumbo-Visma. De Amsterdamse sprinter had nog een doorlopende verbintenis, maar kreeg een sportief aantrekkelijk aanbod van een andere ploeg. Jumbo-Visma besloot om akkoord te gaan met de ontbinding van het contract.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea8af88dbbb img{#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea8af88dbbb img{#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea8af88dbbb img{#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea8af88dbbb img{#fig-61ea8af88dbbb img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Dylan Groenewegen verlaat Jumbo-Visma per direct: 'Ik ga weg om het sportieve perspectief'

"We willen de sportieve ontwikkeling van Dylan, die de ploeg mee op de kaart heeft gezet met onder meer zijn sprintzege op de Champs-Elysées, niet belemmeren. Zijn wens om de grootste koersen te rijden is heel begrijpelijk", vertelt directeur Richard Plugge, van Jumbo-Visma.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

"We hebben altijd een supergoede relatie met elkaar gehad. Daarom besloten wij mee te werken aan zijn vertrekwens. Hoe jammer ik het ook vind, want Dylan is een geweldige renner en een fijne man. Ik hoop van harte dat hij weer succesvol wordt op het hoogste podium."

Groenewegen behaalde meer dan vijftig zeges voor de ploeg, waaronder meerdere ritoverwinning in de Tour de France. "Team Jumbo-Visma is momenteel misschien wel de beste ploeg die er is. De enige reden dat ik wegga is het sportieve perspectief", reageert de Amsterdammer.

"Ik zal de Nederlanders om me heen en de Nederlandse mentaliteit misschien wel gaan missen, maar deze kans was te mooi om te laten lopen. Ik ben blij dat we er met beide ploegen op een goede en vriendschappelijke manier snel zijn uitgekomen."

Intern opvangen

De ploeg wil het vertrek van Groenewegen intern op gaan vangen. "Met pijn in mijn hart zie ik Dylan vertrekken. Ik snap echter dat hij bij zijn nieuwe ploeg meer sportieve kansen ziet", zegt sportief directeur Merijn Zeeman. "Daarom gun ik Dylan deze overgang van harte. We hebben samen een onvergetelijke reis beleefd. Dylan zal altijd een speciale plek in mijn hart houden en ik wil hem ook alle geluk en succes toewensen."

Met onder anderen Olav Kooij en David Dekker hebben we jonge sprinters die aan de deur kloppen. Nu Dylan weggaat, krijgen zij weer andere kansen en dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling", besluit Zeeman.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws