Kirsten Wild ontdekt de voordelen van het niet-profwielrennersbestaan: 'Blijkbaar kun je als gewone burger naar de wc wanneer je maar wil...' 

Als je stopt als wielrenner doe je de meest vreemde observaties!

kirsten wild

Na zeventien jaar in het vrouwenprofwereldje, zowel op de baan als op de weg, zette Kirsten Wild onlangs na de Champions League baanwielrennen in Londen een punt achter haar actieve loopbaan (ze werd tweede in het duurklassement van die Champions League).

Dat betekent voor de 39-jarige geboren Almelose dat ze weer 'een gewoon mens is'. Niet meer extreem op de voeding letten, niet meer elke dag loodzware trainingen, niet meer de splinters uit het lijf halen van de houten baan na een valpartij en niet meer...

Met een volle blaas in bed blijven liggen als je ergens in de straat autodeuren hoort! In een humoristische tweet duidt ze iets waar wij als niet-topsporter nooit bij stilstaan: de dopingcontroleur kan altijd voor de deur staan en die wil je niet een paar uur op de koffie hebben omdat je toevallig net vóór zijn of haar komst naar de wc bent geweest.

Wild sluit de tweet toepasselijk af met de hashtag zeiktweet. Misschien kan ze een carrière beginnen als comediènne, want wij keuren 'm goed, zoals Jochem Myjer zou zeggen!

Kirsten Wild haar carrière op de fiets was in ieder geval al een groot succes. De Tukker behaalde maar liefst negen wereldtitels en acht Europese titels op de baan (al dan niet samen met Amy Pieters in de koppelkoers).

Op de weg was ze goed voor zilver en brons tijdens WK's. Daarnaast won ze Gent-Wevelgem, de Driedaagse De Panne-Brugge en talloze sprintzeges in etappekoersen. Afgelopen zomer haalde ze op de Spelen in Tokio haar felbegeerde olympische medaille; ze veroverde er brons op het omnium.