Kirsten Wild doet haar verhaal over Amy Pieters: 'Ik weet dat dit heel iets anders is, maar Amy is een vechter' 

Wachten op dat berichtje dat maar niet komt. Een ontroerend verhaal van Kirsten Wild over haar maatje Amy Pieters, die al meer dan een maand in coma ligt.

kirsten wild amy pieters

Jarenlang vormden ze samen een zeer succesvol duo op de baan. De 37-jarige Kirsten Wild was net gestopt met wielrennen toen vlak voor Kerst dat verschrikkelijke bericht over Amy Pieters kwam: de crash op een trainingskamp in Spanje, met een coma als gevolg dat nu al meer dan een maand duurt.

Ze kennen elkaar van haver tot gort, vertelt Wild in De Telegraaf. "Ik ken Amy al zo lang, dat gaat zo’n vijftien jaar terug. Zij was nog junior toen ik op de baan al bij de elite mee reed. We hebben samen sindsdien zoveel meegemaakt... Regelmatig loop ik nu tegen dingen aan waardoor ik aan iets word herinnerd uit ons verleden. Zoals op social media, waar foto’s voorbijkomen. En soms door een liedje op de radio, dat herinneringen oproept over momenten die we samen hebben gedeeld."

Het is dan ook een zware tijd voor Wild, maar ze weet dat het voor de familie en vriend van Pieters nog veel zwaarder is. In gedachten is ze bij hen. Ze kan het nog steeds allemaal moeilijk bevatten.

"Het is moeilijk zoeken naar woorden. Op kerstavond krijg je het vreselijke bericht over haar binnen, maar dan weet je eigenlijk niet wat er gebeurd is. Snel krijg je dan toch door dat het heel ernstig is, en sindsdien gaat het elke dag wel door je hoofd. Ik leef vooral met haar familie en vriend Stefan mee. Je hoopt dat het allemaal niet waar is, en wacht op een berichtje van Amy. Maar dat berichtje komt niet…"

Op de baan is het volgens Wild een van de sterke eigenschappen van Pieters dat ze nooit opgeeft en altijd doorgaat. Haar maatje snapt ook wel dat een coma iets heel anders is dan topsport maar put er toch hoop uit. "Ik weet dat dit heel iets anders is, maar Amy is een vechter. Zij geeft nooit op, en als ze de kracht heeft, weet ik zeker dat ze dat ook nu niet doet…", besluit ze.