SD Worx komt met update situatie Amy Pieters: 'Ze ademt zelf, maar is niet bij bewustzijn'

Het was lang stil rondom Amy Pieters, die al weken in coma ligt na een zwaar trainingsongeval. Haar ploeg SD Worx heeft vandaag een update gegeven.

Pieters

SD Worx schrijft op haar website dat de situatie van Pieters onveranderd is sinds de laatste update. Professor Wilco Peul, neurochirurg en neurotrauma-specialist die haar behandelt, meldt dat ze een zeer ernstig hersenletsel, waarbij ze de eerste levensreddende operatie, de acute kritieke fase van kunstmatig coma op de IC, naar omstandigheden goed heeft doorstaan.

Een maand na het ongeluk is ze nu van de IC overgeplaatst naar een klinische afdeling. De Nederlandse ploeg schrijft verder dat Pieters nu in een fase zit die bij iedere patiënt met zeer ernstig hersenletsel een lange periode van onzekerheid brengt, waarin hersteloperaties kunnen leiden tot wisselingen in bewustzijn.

"Momenteel is enige verbetering te zien in haar bewustzijn. Ze ademt zelf, maar Amy Pieters is niet wakker. Het vervolg is nog onvoorspelbaar", gaat het bericht verder. "De verwachting is dat ze na haar ziekenhuisopname, als haar situatie qua lichamelijke gezondheid stabiel is, nog een langdurige revalidatieperiode tegemoet gaat."

"De situatie brengt voor Amy en haar familie een emotioneel zware en onzekere periode mee. De familie wil iedereen bedanken voor de steun. Binnen Team SD Worx leeft iedereen met Amy en haar familie mee."

Nieuws
  • Cor Vos