Jan Ullrich opgenomen in ziekenhuis: 'Teruggevallen in drank- en drugsprobleem'

Slecht nieuws voor Jan Ullrich. Volgens Bild is de Tourwinnaar van 1997 na een verjaardagsfeest in Cuba opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij een terugval kreeg in zijn drank- en drugsproblemen. Opvallend: Lance Armstrong zou hem al bezocht hebben in het ziekenhuis.

Jan Ullrich opgenomen in ziekenhuis: 'Teruggevallen in drank- en drugsprobleem'

In september nog zochten de voormalige rivalen Armstrong en Ullrich elkaar op in Spanje. Ullrich kwam ook aan het woord in de podcast van Armstrong en daar vertelde de Duitser dat hij bijna doodging aan de drank en drugs, maar dat hij die zwarte periode achter zich heeft gelaten en dat hij z'n levensstijl drastisch veranderd heeft.

Nu lijkt het toch weer de verkeerde kant op te gaan. Der Jan vierde zijn 48ste verjaardag in Cuba en op de terugweg, bij een tussenstop in Mexico, ging het fout. Ullrich werd opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Bild reist hij door naar Zwitserland, waar hij in een kliniek therapie krijgt.

Zijn voormalig rivaal Lance Armstrong heeft zijn oude strijdmakker inmiddels bezocht in Mexico, om hem een hart onder de riem te steken en hem te steunen. Dat deed de Amerikaan drie jaar geleden ook al, toen het erg slecht ging met Ullrich.

Ullrich wist zich toen omringd door foute vrienden, waarna zijn vrouw en kinderen hem verlieten. Ullrich kwam toen in het nieuws met depressies, het mishandelen van een prostituee en misdragingen in een restaurant.

Nieuws
  • Cor Vos