Oeps, halve vrouwenpeloton rijdt komend seizoen toch weer in hetzelfde shirtje...

Het zal toch niet?! Jawel hoor! 'Oops, they did it again', om met Britney Spears te spreken.

sd worx

Gisterochtend zeiden we bij de presentatie van het nieuwe tenue van de Nederlandse vrouwenploeg SD Worx nog dat het met dit kleurrijke ontwerp niet weer het risico zou lopen dat er andere ploegen zouden zijn die in dezelfde kleurstelling zouden rijden.

En ook Demi Vollering zelf was dolenthousiast over het nieuwe tricot. Dat is ze misschien nog steeds wel, maar er is toch weer iets aan de hand.

Want vorig seizoen leken de tenues van SD Worx en onder andere Liv wel heel erg op elkaar met de paarse kleuren. Het zorgde voor hoofdbrekens bij wielercommentatoren (en bankzitters) die de tenues en daarmee de rensters amper uit elkaar konden houden bij hoge helikoptershots.

Nou, heren en dames commentatoren (en bankzitters), maak uw borst maar nat, want zoals je hieronder ziet, zijn er meer ploegen die besloten het eens over een meer kleurrijke boeg te gooien.

De nieuwe vrouwenploeg van UAE en Rally Cycling kwamen namelijk met onderstaande tenues op de proppen:

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Pelotonpraat
  • Twitter SD Worx