Wout van Aert na cross in Dendermonde: 'Schande dat we niet met publiek rijden'

De Belg sprak zich uit over het verbod op publiek bij crosswedstrijden. Hij is er boos over. Lees hieronder zijn woorden.

wout van aert

Vanaf vandaag zijn er ook in België geen toeschouwers meer welkom bij sportwedstrijden in de buitenlucht. Lege stadions dus, maar ook geen mensen langs de kant bij de crosswedstrijden in de drukke kerstperiode.

Wout van Aert had er na zijn vierde zege in het veld geen goed woord voor over. Volgens hem zijn de aangescherpte regels overdreven en kan het veldrijden prima georganiseerd worden mét publiek.

"Maar helaas moeten we nu zonder publiek rijden. Dat is een enorm verschil. Zeker op zo'n parkoers als vandaag zorgt dat voor een fantastische sfeer. Het is echt een schande, want ik begrijp totaal niet waarom het niet mogelijk is om crossen te organiseren met publiek. Ik denk dat het voor niemand gevaarlijk zou zijn. Maar ik ben een beroepsrenner en probeer me dan maar te focussen op m'n eigen wedstrijd."

Morgen moet Van Aert dat weer doen als hij aan de start staat van de Superprestige van Heusden-Zolder. Helaas dus ook weer zonder publiek.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos