doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Brand blijft herboren Alvarado nipt voor in Baal: 'Sport is nu niet zo belangrijk, mijn gedachten zijn bij Amy Pieters'

Lucinda Brand heeft haar veertiende zege van het cross-seizoen geboekt. De tweede plaats van Ceylin del Carmen Alvarado was ook bemoedigend.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea9bb7bcd45 img{#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea9bb7bcd45 img{#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea9bb7bcd45 img{#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea9bb7bcd45 img{#fig-61ea9bb7bcd45 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Brand
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

De start in Baal was voor Margalie Rochette, maar de Canadese zakte alweer snel weg. Drie rensters zouden na de eerste ronde vooraan komen: Denise Betsema, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado, die de voorbije weken juist met haar vorm worstelde. De cross in Baal was dan ook zeer bemoedigend voor de rest van haar seizoen.

Uiteindelijk wist Betsema niet vooraan te blijven en leek het uit te draaien op een tweestrijd. Op een technische passage verloor de Nederlandse kampioene echter de aansluiting nadat ze even werd opgehouden door Brand, die een klein slippertje maakte. Brand probeerde weliswaar een definitief gat te slaan, maar Alvarado bleek dusdanig sterk dat ze dreigde terug te keren. Tot Brand nog eens extra doortrok, waardoor ze met een voorgift van zes seconden de laatste rond inging.

In de laatste ronde wist de herboren Alvarado weer dichter te komen en het gat zelfs te overbruggen. Brand bleef desondanks initiatief nemen en op een looppassage zette ze Alvarado weer op afstand. Toch was het daarmee nog niet beslist, maar Alvarado kon net geen aansluiting maken voor de laatste rechte lijn en na een ferme sprint bleef Brand haar concurrente dan ook voor.

Brand na afloop: "Ik wist dat ik fysiek wel iets beter was. Ik moest haar onder druk blijven zetten, want Ceylin kwam op techniek telkens terug", vertelde een emotionele Brand. "Super mooi deze zege, maar sport is nu niet zo belangrijk. Mijn gedachten zijn bij de familie van Amy Pieters en ik hoop dat ze hier iets van kracht uit hebben kunnen halen."

Terwijl Brand brak, kreeg ze een omhelzing van Alvarado, die logischerwijs blij was met haar tweede plek. "Dit was denk ik mijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik heb me echt vermaakt onderweg en dat was al van lang geleden dat dat gebeurde. Terwijl ik gisteren zelfs iets later naar bed ben gegaan dan normaal. Ik merkte al snel dat ik goed was en hopelijk kan ik dit doortrekken de komende tijd."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws