HomeAchtergrondBrand blijft herboren Alvarado nipt voor in Baal: 'Sport is nu niet...

Brand blijft herboren Alvarado nipt voor in Baal: ‘Sport is nu niet zo belangrijk, mijn gedachten zijn bij Amy Pieters’

Lucinda Brand heeft haar veertiende zege van het cross-seizoen geboekt. De tweede plaats van Ceylin del Carmen Alvarado was ook bemoedigend.

De start in Baal was voor Margalie Rochette, maar de Canadese zakte alweer snel weg. Drie rensters zouden na de eerste ronde vooraan komen: Denise Betsema, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado, die de voorbije weken juist met haar vorm worstelde. De cross in Baal was dan ook zeer bemoedigend voor de rest van haar seizoen.

Uiteindelijk wist Betsema niet vooraan te blijven en leek het uit te draaien op een tweestrijd. Op een technische passage verloor de Nederlandse kampioene echter de aansluiting nadat ze even werd opgehouden door Brand, die een klein slippertje maakte. Brand probeerde weliswaar een definitief gat te slaan, maar Alvarado bleek dusdanig sterk dat ze dreigde terug te keren. Tot Brand nog eens extra doortrok, waardoor ze met een voorgift van zes seconden de laatste rond inging.

In de laatste ronde wist de herboren Alvarado weer dichter te komen en het gat zelfs te overbruggen. Brand bleef desondanks initiatief nemen en op een looppassage zette ze Alvarado weer op afstand. Toch was het daarmee nog niet beslist, maar Alvarado kon net geen aansluiting maken voor de laatste rechte lijn en na een ferme sprint bleef Brand haar concurrente dan ook voor.

Brand na afloop: “Ik wist dat ik fysiek wel iets beter was. Ik moest haar onder druk blijven zetten, want Ceylin kwam op techniek telkens terug”, vertelde een emotionele Brand. “Super mooi deze zege, maar sport is nu niet zo belangrijk. Mijn gedachten zijn bij de familie van Amy Pieters en ik hoop dat ze hier iets van kracht uit hebben kunnen halen.”

Terwijl Brand brak, kreeg ze een omhelzing van Alvarado, die logischerwijs blij was met haar tweede plek. “Dit was denk ik mijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik heb me echt vermaakt onderweg en dat was al van lang geleden dat dat gebeurde. Terwijl ik gisteren zelfs iets later naar bed ben gegaan dan normaal. Ik merkte al snel dat ik goed was en hopelijk kan ik dit doortrekken de komende tijd.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...