Chris Froome opnieuw geblesseerd: 'Ik weet echt niet wanneer ik mijn eerste wedstrijd rijd, dit zal zeker voor problemen zorgen' 

Slecht nieuws voor de Brit, zo maakt hij zelf bekend.

chris froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Aan het einde van het toch wel rampzalige vorige seizoen - de Brit was bij Isreal Start-Up Nation geen schim van de renner die hij ooit bij Sky was - was Chris Froome nog vol goede moed. Hij liet onder andere weten nog steeds te dromen van een vijfde tourzege.

Dat doel lijkt nu begin 2022 verder weg dan ooit. De ranke Brit liet namelijk op z'n eigen YouTube-kanaal weten dat hij een knieblessure heeft opgelopen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"De laatste tien dagen heb ik veel pijn aan de buitenkant van mijn knie tijdens het trappen. Misschien heb ik iets te hard willen pushen de voorbije dagen. Ik weet echt niet wanneer ik mijn eerste wedstrijd rijd. Dit zal zeker voor problemen zorgen. Misschien was ik nog niet klaar voor deze inspanningen."

Froome raakte in 2019 zwaar geblesseerd bij een val in de verkenning van een tijdrit in het Criterium du Dauphiné. Hij brak daarbij onder andere zijn rechterdijbeen. Na een lange revalidatie kwam hij nooit meer echt terug op zijn oude niveau. Vorig seizoen was een 23e plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Slowakije z'n beste prestatie.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos