doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Marianne Vos behaalt zevende nationale titel veldrijden, Fem van Empel beste bij de beloften (al zagen we daar niks van in beeld...)

Het WK... ehhh NK veldrijden werd in Rucphen een prooi voor een oppermachtige Marianne Vos. Daarachter was het vooral een pechdag voor Puck Pieterse. (En voor de kijkers, want het commentaar en de regie van de NOS liet nogal te wensen over..)
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea918d13eee img{#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea918d13eee img{#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea918d13eee img{#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ea918d13eee img{#fig-61ea918d13eee img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}marianne vos
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

De beste Nederlandse veldrijdster van dit seizoen is Lucinda Brand, maar op het NK wist dat ze met verse krachten te maken zou krijgen. Terwijl zij woensdag in Herentals haar zestiende zege van het seizoen binnenhaalde, namen Marianne Vos en jonkies Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij rust.

Dat betaalde zich voor Vos uit op het NK, want in Rucphen, waar ze eerder al Brand aftroefde in de wereldbeker, reed ze in de tweede ronde van de werdstrijd weg bij de andere vrouwen.

Bij dat groepje favorieten zal Puck Pieterse al niet meer, zij kreeg twee keer te maken met pech en dus ging de strijd voor de titel bij de beloften tussen Fem van Empel en Shirin van Anrooij.

Die twee konden zich niet mengen in de strijd voor het podium bij de grote vrouwen, want achter een ontketende Vos probeerde Ceylin del Carmen Alvarado de tweede plek af te snoepen van Lucinda Brand. Na een valpartij van de wereldkampioene kwam de Rotterdamse dichtbij, maar Brand hield plek twee uiteindelijk vast met een kleine marge.

Van de strijd om de beloftentitel kregen we helaas niet veel te zien van de regie, die alleen oog had voor de eerste drie in koers (op zo'n moment mis je de Vlaamse registratie van de crossen..).

Zeker omdat het spannend bleek te zijn tussen Van Empel en Van Anrooij. Via de omroeper van dienst konden de mensen thuis voor de buis horen dat Fem van Empel allround vierde werd en in een sprintje voor de beloftentitel Shirin van Anrooij aftroefde. Omdat de NOS geen oog had voor wat er na de nummer drie gebeurde, hier de top 11 (bedankt Peter van der Veen!)

@x_shirin is uiteraard Shirin van Anrooij...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws