Ilan Van Wilder is nieuw bij Quick Step: 'Ik vond dat Wolfpack gedoe eerst maar overdreven'

Ilan Van Wilder is één van de jongste aanwinsten van de Wolfpack, maar daar moest hij wel even aan wennen. Hij komt ook nog even terug op zijn vertrek bij Team DSM.

Ilan Van Wilder is nieuw bij Quick Step: 'Ik vond dat Wolfpack gedoe eerst maar overdreven'

"Bij deze ploeg vind ik de perfecte combinatie tussen losheid en striktheid", omschrijft Van Wilder zijn gevoel tijdens de ploegenpresentatie van zijn nieuwe werkgever Quick Step Alpha Vinyl. "We zijn serieus met ons vak bezig en doen er alles voor, maar er kan ook gelachen en gedold worden."

Er moest uiteindelijk een schikking aan de pas komen om het contract tussen Van Wilder en zijn oude ploeg te ontbinden. Er waren de nodige onenigheden tussen renner en ploeg, onder andere omdat hij geen grote ronde mocht rijden. "Het is geen schande om te zeggen dat de ploeg niet voor mij gemaakt was. Ik denk ook niet dat ik daarmee iets verkeerds zeg of de filosofie van Team DSM totaal afbreken. Ik heb daar geen problemen mee. Zij doen wat ze willen doen en voor mij werkt dat niet. Daar zijn we beiden achtergekomen. We hadden verschillende visies in bepaalde zaken en dat botste."

En dus rijdt de talentvolle Belg dit jaar bij Quick Step Alpha Vinyl, ook bekend als The Wolfpack. Een bijnaam waar hij zelf in eerste instantie altijd een beetje om moest lachen. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in het begin allemaal een beetje bullshit vond. Ik vond dat hele Wolfpack gedoe allemaal maar wat opgeblazen en dacht dat het overdreven was."

"Ik begin het nu wel te begrijpen, na twee trainingskampen. Het is een super hechte groep. Er wordt de hele tijd gelachen. Eigenlijk is er geen moment waarop er niet gelachen wordt, ook tijdens serieuze besprekingen. Ook dan worden er moppen verteld en dat schept wel een band. Nieuwe renners worden ook gedoopt."

"Ik kan daar niet teveel details over geven, maar de doop was fijn. Het was lachen voor iedereen en het ging zeker niet over de schreef. Het wat ontzettend leuk. Het breekt het ijs en je voelt je meteen lid van de groep."

Nieuws
  • Wout Beel