doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Jong Nederlands crosstalent David Haverdings (17) tekent bij ploeg Sven Nys: 'Ronhaar vertelde me al over de leuke sfeer bij de ploeg'

De Nederlandse armada bij de ploeg van Sven Nys breidt nog wat uit...
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa3b3dffff img{#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa3b3dffff img{#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa3b3dffff img{#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa3b3dffff img{#fig-61eaa3b3dffff img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}david haverdings
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Trek-Baloise Lions, de crossploeg van Sven Nys heeft de jonge Nederlander David Haverdings binnengehengeld voor komend seizoen. De 17-jarige Drent uit Zuidlaren won dit seizoen zo ongeveer alles wat er te winnen viel in de juniorencategorie - behalve het EK in z'n eigen Drenthe, waar hij werd afgetroefd door de Belg Aaron Dockx.

Die goede prestaties zijn Sven Nys en z'n team uiteraard ook opgevallen en daarom bood zijn ploeg hem een contract aan dat Haverdings maar wat graag ondertekende. Hij rijdt komend crossseizoen als belofte voor de ploeg en werkt deze zomer het MTB-seizoen af voor het jeugdteam van Nys: AA Drink Young Lions.

Met Haverdings komt er nog een Nederlander het Belgische team van Nys versterken. Bij de mannen rijden als Europees kampioen Lars van der Haar en Pim Ronhaar; de vrouwelijke Lions zijn wereldkampioene Lucinda Brand en Shirin van Anrooij.

"Ik voel dat ik klaar ben voor een stap hogerop", reageert Haverdings. "Bij Baloise Trek Lions hoop ik mijn talenten verder te ontwikkelen. Dit voelt als een natuurlijke stap. Bij de mountainbike-wedstrijden van afgelopen zomer leerde ik Pim Ronhaar al kennen. Hij vertelde me al over de leuke sfeer bij de ploeg", zet hij tegen RTV Drenthe.

Haverdings begon z'n fietsloopbaan met BMX'en, maar stapte op z'n twaalfde over naar het veldrijden. Niet zonder succes, want hij won dit seizoen al veertien wedstrijden. In Fayetteville is hij de enige mannelijke junior die Nederland vertegenwoordigt op het WK veldrijden eind januari.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws