Robert Gesink: 'Pittig om te horen dat ik niet bij de Tourploeg zit, misschien eens in juli op vakantie nu'

Vooralsnog heeft Robert Gesink geen plekje in de Tourploeg van Jumbo-Visma. Hieronder vertelt de Achterhoeker hoe hij daarmee omgaat.

robert gesink
  • Robert Gesink Robert Gesink

Terwijl Wout van Aert in Spanje bleef om op eigen houtje door te trainen, keerde Robert Gesink na het afbreken van het trainingskamp vanwege een coronageval bij Jumbo-Visma terug naar z'n gezin in Andorra (zoontje Bram was er blij mee, want die vierde z'n verjaardag).

Voor dat coronageval binnen de ploeg bekend werd, sprak de NOS met de sympathieke Achterhoeker die niet meer zeker is van een plek in de Tourselectie van zijn ploeg. Op de persdag eerder deze week maakte de ploeg zes namen bekend die, ijs- en wederdienende, zeker zijn van de Tour. Gesink zat daar niet bij.

Dat nieuws kwam op het trainingskamp toch wel hard aan nadat hij net was hersteld van een coronabesmetting. "Dat was wel even een pittig moment, zeker na wat er net was gebeurd. De batterij was nog aan het opladen van de tegenslag en toen kwam dat er nog overheen."

Maar Gesink houdt hoop op de selectie en blijft als altijd goedgemutst, met ruimte voor een knipoog. "Op zich... Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, zeker niet in de wielersport. Je moet natuurlijk ook realistisch zijn, de ploeg groeit en heeft zich dit seizoen weer versterkt. Laten we zo zeggen: het zekerheidje is de Vuelta dit seizoen. Ik zei al tegen mijn vrouw Daisy: het kan wel zijn dat we in juli gewoon op vakantie kunnen dit jaar."

Reactie Merijn Zeeman

De sportief directeur van Jumbo-Visma laat de deur nog wel een beetje open voor Gesink, die in de race is voor een van de twee overgebleven plekken in de Tourselectie. "Robert ís Jumbo-Visma. Hij is een supergerespecteerde, waardevolle renner. Het is ook niet gezegd dat hij zeker niet naar de Tour gaat."