WB-zege Flamanville lonkt voor jonkies, ook Betsema zegt af: 'Na de kerstperiode voelde ik me vermoeid'

Zowel bij de vrouwen als mannen een gedevalueerd deelnemersveld zondag in het Franse Flamanville, maar dat biedt ook kansen...

denise betsema

Eerder deze week werd al bekend dat Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Marianne Vos (en Lars van der Haar bij de mannen) de wereldbeker veldrijden in Flamanville lieten schieten.

Daar komt nu de naam van Denise Betsema bij. De Texelse zou het liefste alles rijden, maar liet weten het vanwege meerdere redenen toch verstandiger te vinden om de een na laatste wereldbekercross aan de Atlantische kust in Bretagne over te slaan.

"Na de kerstperiode voelde ik me best vermoeid, wat leidde tot een minder NK. Om helemaal fit aan de start van Hoogerheide en het WK te kunnen staan, beslisten we begin deze week om Flamanville en de elf uur lange autorit daarnaartoe te schrappen. Het is niet mijn gewoonte om een klassementscross te schrappen, maar voor een keer leek dit het beste. Voor de wereldbekerpunten hoefde het trouwens ook niet meer", laat ze via haar ploeg Bingoal-Pauwels Sauzen weten.

Betsema staat tweede in het klassement op grote achterstand van leidster Brand en met grote voorsprong op de andere namen in de top 5.

Die andere namen in de top 5 zijn de Nederlandse youngsters Puck Pieterse, Fem van Empel en Shirin van Anrooij. Die laatste is er ook niet bij in Frankrijk, maar Pieterse en Van Empel zijn er wel en zijn dan ook meteen de twee grote favorieten.

Vanuit het buitenland kunnen ze vooral concurrentie verwachten van Blanka Vas. In België hoopt men dat Sanne Cant nog eens uit haar slof schiet (ze rijdt de laatste tijd wel wat sterker). Inge van der Heijden, Manon Bakker en Aniek van Alphen zijn de andere Nederlandse troeven.

Cyclocross
  • Cor Vos