Annemarie Worst en Denise Betsema niet naar WK veldrijden (om uiteenlopende redenen)

Ai, we krijgen dus sowieso een ander podium dan vorig jaar bij de vrouwen.

annemarie worst denise betsema

Het Corona-spook waart rond in de veldrijderswereld. Nadat gisteren de Belgische selecte al werd opgeschrikt door een positieve test van Quinten Hermans, is nu de Nederlandse ploeg de klos, in het bijzonder Annemarie Worst.

De nummer twee van het WK vorig jaar in Oostende testte aan de vooravond van de vlucht naar de Verenigde Staten vandaag positief op het coronavirus en moet zodoende thuisblijven.

Ook Denise Betsema reist niet af naar Fayetteville. De Texelse, vorig jaar de nummer drie op de mondiale titelstrijd, testte negatief op het coronavirus, maar voelt zich koortsig en zegde op eigen initiatief af.

Uiteraard baalt bondscoach Gerben de Knegt in een reactie op de site van de KNWU. Hij vindt het met name vervelend voor de betrokken rensters zelf.

"We hadden en hebben bij de elite-vrouwen meerdere ijzers in het vuur, maar ik rekende Annemarie en Denise wel tot de kanshebbers op een medaille. Het is voor ons en hen een hard gelag dat ze er niet bij kunnen zijn."

De selectie bij de elite vrouwen bestaat nu nog uit Lucinda Brand, Marianne Vos, Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn, Manon Bakker en Inge van der Heijden. Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij doen mee bij de beloften.

Nieuws
  • Cor Vos