Video | Bijna identiek: de beelden van Marianne Vos haar eerste wereldtitel veldrijden in 2006 en die van 2022 naast elkaar gezet

Er zit 16 jaar tussen, maar Marianne Vos is niks veranderd!

marianne vos

Zaterdagavond Nederlandse tijd veroverde Marianne Vos haar achtste (!) wereldtitel veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. In een wedstrijd waarin uittredend wereldkampioen Lucinda Brand en Vos zeer aan elkaar gewaagd waren, haalde de inmiddels 34-jarige Vos het uiteindelijk in de sprint.

We gaan 16 jaar terug in de tijd. Marianne Vos is nog maar 18 en komt net kijken in de wielerwereld. Op het WK in Zeddam is ze al beresterk en komt het ook tussen een tweestrijd, met de legendarische Duitse Hanka Kupfernagel, die in Nederland op gaat voor haar vierde wereldtitel.

En ook in Zeddam komt het tot een sprint-a-deux die Vos won. De Vos van toen was een verlegen meisje dat net kwam kijken, die van nu een ervaren sportvrouw die het klappen van de zweep kent, maar toch zijn de beelden van toen en nu bijna identiek. Het Twitter-account van de UCI zette ze onder elkaar. De linkerkant (voor de kijkers) opzoeken, het juichen... bizar!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos