Prachtige beelden! Tom Pidcock doet interview in Nederlands: 'Ik ga vijf dagen naar New York'

Er stond geen maat op Tom Pidcock tijdens het wereldkampioenschap veldrijden. De Brit pakte met overmacht de regenboogtrui. En daardoor stond er nog een rekening open met Sporza-verslaggever Maarten Vangrambergen.

Pidcock

Na de cross in Herentals had Pidcock namelijk beloofd om in het Nederlands te antwoorden als hij wereldkampioen zou worden in Fayetteville. Met een brede lach op zijn gezicht besefte hij na afloop: belofte maakt schuld. Zodoende beantwoordt Pidcock één vraag van Vangrambergen in het Nederlands.

"Ik wil naar New York gaan voor vijf dagen met mijn vriendin. En daarna ga ik op stage in Portugal." Vervolgens voegt hij er in het Engels lachend aan toe dat het net na de race extra lastig is Nederlands te praten, omdat er minder bloed naar zijn hersenen stroomt.

Vangrambergen kwam er later zelf ook nog op terug. "Na de cross in Herentals zei hij dat hij in het Nederlands zou antwoorden indien hij wereldkampioen werd. Het was eigenlijk heel erg schattig om hem zo bezig te horen. Hij was heel zenuwachtig voor de start. Hij wilde geen startinterview geven bijvoorbeeld, maar achteraf was hij poeslief. En hij heeft zich dus aan zijn afspraak gehouden."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.