Na testweek in België is Mathieu van der Poel naar Spanje getrokken om te trainen

Mathieu van der Poel heeft een nieuwe (opvallende) training geüpload op Strava. Nu niet in België, maar in Spanje.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Door de problemen met zijn rug en de onduidelijkheid richting het voorjaar is praktisch iedere training van Mathieu van der Poel op dit moment nieuws. De eerste training op Zwift was dat, de eerste training buiten ook. Afgelopen week was een kwestie van proberen hoe de rug het zou houden, schreef Het Laatste Nieuws vorige week.

Zou de kopman van Alpecin-Fenix die test doorstaan, dan zou hij de week erna serieuzer kunnen gaan trainen. Vanmiddag zette Van der Poel een trainingsritje online. Dit keer niet in België, maar in Spanje. In Pedreguer, niet ver van Dénia, om precies te zijn. Van der Poel legde een training af van 98,4 kilometer met in totaal 1.432 hoogtemeters. Dat deed Van der Poel aan een gemiddelde snelheid van 30,2 kilometer per uur.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.