Gehaktbal achter de kiezen, Mathieu van der Poel zit weer op de fiets! 'Volgende week mogelijk weer écht trainen'

De pijnvrije gehaktbal is kennelijk gegeten, want pas dan mocht hij van z'n ploeg weer fietsen. En dat doet hij weer! Begint het echte trainen volgende week? Lees er hieronder over.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

We zitten in het stadium waarin elke beweging die Mathieu van der Poel doet nieuws is en dus zijn ritjes op de fiets, virtueel op Zwift op buiten in Vlaanderen dat zeker! En die ritjes zijn er de afgelopen week geweest. We gaan er dan ook vanuit dat MVDP thuis pijnvrij een gehaktbal heeft gegeten...

Pas dan mocht hij namelijk weer op de fiets van z'n ploeg. Deze week reed hij onder andere samen met Zdenek Stybar twee ritjes in de buitenlucht, maar met een gemiddelde van zo'n 31 per uur en een duur van iets meer dan twee uur mag dat (voor iemand van het kaliber van Van der Poel..) geen naam hebben.

De rit van Van der Poel met Stybar. | Beeld: Strava Mathieu van der Poel

Toch is het natuurlijk wel goed nieuws. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vroeg dan ook maar even na bij de ploeg hoe de vlag erbij hangt en of er ook zicht is op serieuze training en hij dan (het laatste deel) van het Vlaamse klassieke voorjaar wellicht toch nog kan rijden.

Daar bleek uit dat deze ritjes deel uitmaken van een test (met onder andere ook fysiotherapie en zwemmen) om te kijken of de rug pijnvrij blijft. Als dat het geval is kan Mathieu van der Poel komende week beginnen met écht trainen om de conditie weer op te bouwen.

Een hoop mitsen en maren dus, maar het is ook zeker geen slecht nieuws natuurlijk! We houden het in de gaten en hopen er het beste van...

Nieuws
  • Cor Vos