Adrie van der Poel over in Spanje fietsende Mathieu: 'Gaat kort dag worden voor de klassiekers, maar gaat de goede kant op'

Senior tempert de verwachtingen wat, maar slecht nieuws is het toch ook niet lijkt ons!

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Na vorige week al wat te hebben getoerd in België uploadde Mathieu van der Poel eerder vandaag een rit in de omgeving van van het bekende Zuid-Spaanse wieleroord Dénia. Een rit van iets meer dan drie uur met zo'n 1500 hoogtemeters. Wat voor conclusies mogen we hieraan verbinden?

Met die vraag belden we Adrie van der Poel op. Dat zorgde ervoor dat we toch weer een beetje met beide benen op de grond staan, want de rugkwetsuur is (nog) niet weg volgens vader Van der Poel - hetgeen enigszins tegenstrijdig is met de eerdere berchten dat MVDP alleen op de fiets zou stappen als hij weer volledig pijnvrij zou zijn.

"Hij is nog niet aan het trainen, maar aan het fietsen. Daar zit een groot verschil in. Hij gaat pas weer trainen als de blessure over is en dat is nog niet het geval. Het gaat kort dag worden voor de klassiekers; ik hoop dat-ie in april weer aan de start staat van de klassiekers. Maar als het niet gaat, dan kan het zijn dat ie het voorjaar een keer moet overslaan. Eerst moet die rug weer perfect in orde zijn. Het gaat wel de goede kant op in ieder geval", zegt Van der Poel senior.