Video | Stier neemt renners die aparte route kiezen op de hoorns in Amerikaanse gravelrace: 'Enige waar ik geen pijn heb linkerarm en hoofd' 

Au! Deze gravelaars hebben wel even spijt van de shortcut die ze denken te nemen, heb je opeens weinig aan de emaillen mok aan je zadel...

stier vuelta

Als iemand je kan enthousiasmeren voor de nieuwste hype (nou ja, de tijd dat we het zo kunnen noemen ligt eigenlijk wel achter ons) in wielerland, het gravelen, dan is het Laurens ten Dam wel. Met glinsterende oogjes kan hij uren vertellen over z'n liefde voor de het rijden over onverhard terrein en één worden met de natuur.

Maar dat je ook iets té veel één kan worden met de natuur bewezen een paar gravelaars tijdens The Rock Cobbler Race in Californië. Een paar deelnemers - minstens drie, volgens Amerikaanse bronnen - dachten slim te zijn en kozen voor een alternatieve route bovenlangs.

Daar wachtte hen een behoorlijke verrassing, want daar stond een grote boze stier op ze te wachten. En als er zo'n grote boze stier op je afkomt, heb je opeens weinig aan die emaillen mok aan je zadel. Ze worden vol op de hoorns genomen door het geschrokken beest.

Cyclingtips sprak één van de renners die werd getorpedeerd door de stier. Het gaat om Tony Inderbitzin, die het naar omstandigheden goed maakt. Hij kan er al met de nodige humor over spreken. "Het lijstje van lichaamsdelen waar ik geen pijn heb is: mijn linkerarm en mijn hoofd."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.