Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: 'Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen'

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Aerts

"Gisteren werd mijn wereld op zijn kop gezet", vertelt Toon Aerts in een persbericht. "Ik kreeg een brief van de UCI die geen enkele atleet wil krijgen in zijn carrière. Ik kreeg namelijk de melding dat er een afwijkend resultaat werd gevonden in mijn urinestaal dat werd afgenomen bij een controle buiten competitie."

Aerts heeft geen idee hoe het product in zijn urine is gekomen. "Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen. In mijn urinestaal is het product Letrozole Metabolite gevonden. Een product waar ik tot gisteren nog nooit van had gehoord en ook niet weet hoe dit in mijn lichaam terecht is gekomen."

"Op dit ogenblik staat mijn hoofd niet naar koersen en heb ik in samenspraak met de ploeg beslist om mijn seizoen te beëindigen tot er meer duidelijkheid is in deze zaak."

"Iedereen die bij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn carrière tegen enige vorm van doping ben en er altijd alles aan gedaan heb om een voorbeeld te zijn als atleet. Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren. In afwachting van het B-staal en verdere onderzoeken zal ik geen commentaar geven."

Baloise Trek Lions

De ploeg steunt Aerts daarbij. "We hebben Toon gehoord en geloven hem op zijn woord dat hij zelf geen producten heeft ingenomen die de substantie kunnen bevatten. We dragen Toon al jaren een warm hart toe en hopen met hem op snel en beter nieuws."

Nieuws
  • Cor Vos