Nummer drie van het seizoen: Jakobsen zegeviert in eerste etappe Volta ao Algarve

Fabio Jakobsen heeft ook in de Volta ao Algarve een rit weten te winnen. In de eerste etappe rondde hij geweldig ploegenwerk vakkundig af.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Het beloofde een etappe voor de sprinters te worden in Lagos. Een groep van relatief onbekende renners trok dan ook ten aanval vroeg in de koers, maar de renners werden constant onder controle gehouden. Desondanks was het vrij onrustig in het peloton. Twee valpartijen deden die onrust niet afnemen. Die tweede crash zorgde ervoor dat het peloton in twee stukken werd gebroken. Grote slachtoffers voor het klassement leverde dat niet op.

Richting de sprint deden vooral Alpecin-Fenix en Quick Step-Alpha Vinyl het werk voor de massasprint. Het beloofde een duel te worden tussen Tim Merlier en Fabio Jakobsen in Portugal. Vooral het Belgische WorldTeam had de trein op orde. Op 2,4 kilometer van de meet nam Remco Evenepoel vervolgens het heft in handen. Met een geweldige beurt zette hij de trein extra goed op de rails, maar de Nederlander Daan Hoole kwam er nog tussenpiepen en even ontspoorde de trein.

Quick Step-Alpha Vinyl herstelde zich desondanks en Yves Lampaert en Bert Van Lerberghe leverde Jakobsen uiteindelijk op de juiste afstand af en de Nederlander maakte het knap af. Achter Jakobsen kwamen Jordi Meeus en Alexander Kristoff nog in aanraking met elkaar, waardoor ze beiden enige snelheid verloren. Zodoende boekte Jakobsen eenvoudig zijn derde overwinning van het seizoen.

Jakobsen na afloop: "Ik ben deze finish goed en ik heb hier twee keer eerder gewonnen. We hadden een goede positie en ik wil Remco bedanken. Hij gaat voor het klassement, maar doet ook zijn werk in de lead-out. Een geweldige dag. Ik heb een goede wintertraining achter de rug, de benen heb ik. En daarbij word ik door de ploeg afgezet op tweehonderd kilometer afgezet. De laatste kilometer deden de benen wel pijn, maar al met al was het een goede sprint van twintig seconden."

Nieuws
  • Cor Vos