Wout van Aert zegeviert in door Team Jumbo-Visma gedomineerde tijdrit Parijs-Nice

Wederom een 1, 2, 3'tje voor Team Jumbo-Visma in Parijs-Nice.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Op de eerste dag van Parijs-Nice werd al enigszins duidelijk hoe de verhoudingen lagen in het algemeen klassement. Primoz Roglic nam meteen een halve minuut op al zijn concurrenten. Tijdens de tijdrit zou nog meer duidelijk worden. De renner die als eerste een richttijd neerzette, was Rohan Dennis. De Australiër van Team Jumbo-Visma deed 16 minuten en 26 seconden over de 13,4 kilometer.

Een aantal renners kwam in het middenstuk weliswaar in de buurt, maar onder anderen Stefan Küng (4 seconden) en een sterke Simon Yates (5 seconden) kwamen aan de streep - die getrokken was op een flinke kuitenbijter - net te kort om Dennis uit de hot seat te verdrijven. De Brit was op het tussenpunt weliswaar sneller dan Dennis, maar kon dat in het tweede stuk dus niet volhouden.

Toch moesten nog een aantal grote concurrenten starten. Te beginnen met Stefan Bissegger, winnaar van de tijdrit in de UAE Tour. Maar ook de Zwitser kwam niet aan de tijd van Dennis. De belangrijkste uitdagers die nog overbleven waren dan zijn ploegmaten die op de eerste dag zo huishielden: Primoz Roglic, Wout van Aert en ook leider Christophe Laporte heeft een goede tijdrit in de benen.

Geen van de drie van Team Jumbo-Visma konden aan de tijd van Yates komen onderweg, maar van hen was Van Aert wel sneller dan teamgenoot Dennis, die nog steeds de beste tijd had aan de meet. Ook Roglic en Laporte zetten een goede tussentijd neer.

De Sloveen wist aan de finish uiteindelijk onder de tijd van Dennis te duiken. Hij was vier seconden sneller, maar even later werd ook zijn tijd van de tabellen geveegd door Van Aert, die op zijn beurt weer twee seconden sneller was en zodoende ook de leiderstrui heeft overgenomen van Laporte.

Nieuws
  • Cor Vos