Deelname Mathieu van der Poel aan Milaan-Sanremo bevestigd: 'Ik denk dat de vorm beter is dan vorig jaar voor het WK in Leuven'

Mathieu van der Poel doet definitief mee aan Milaan-Sanremo.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat heeft zijn ploeg Alpecin-Fenix bevestigd op de website van de ploeg. In een video legt MvdP uit hoe hij de voorbije maanden - waarin hij kwakkelde met een rugblessure - heeft beleefd. "De voorbije maanden waren uiteraard niet mijn favoriete maanden."

"Ik had al problemen aan mijn rug sinds de Tour de France en daardoor was ik de laatste maanden niet in staat om tot de vorm te komen waarnaar ik streefde. Na Roubaix hoopte ik met rust dat de problemen weg zouden gaan, maar dat was niet het geval. Ik heb ook een kleine ingreep aan mijn knie gehad en dat heeft zich ook op een positieve manier ontwikkeld, maar het belangrijkste was om een maand op de bank te gaan liggen om rust te krijgen."

"Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met het cross-seizoen, maar het was wel de juiste. Voor mijn knie-operatie kon ik nog wel iets doen, maar erna heb ik twee weken helemaal niets gedaan. Dat was niet de leukste tijd. Ik heb geprobeerd wat series te kijken, maar ik was niet altijd te genieten, haha. Ook mijn familie, vrienden en vriendin waren blij dat ik weer kon herbeginnen, denk ik."

Van der Poel koos ervoor om in Spanje aan zijn conditie te werken. Zo nu en dan keek hij daar ook naar de koers. "Het was moeilijk om te zien. We zijn weer begonnen met hard werken. Ook in de gym om de spieren aan te sterken die de rug helpen relaxen. Dat doe ik nog steeds. Ik denk dat mijn rug nu op negentig procent is en in de toekomst hoop ik dat het weer naar honderd gaat. Op het trainingskamp hield die het goed, maar koersen is toch anders."

Van der Poel start 22 maart ook in de Coppi e Bartali om de nodige kilometers in koers te maken. "Dat is zeker een test, maar ik zal niet alleen naar de finish rijden. Dat is niet mijn manier van racen. Als ik niet voelde dat ik klaar ben, dan zou ik niet starten. Ik hoop dat de vorm al goed genoeg is om voor de winst te gaan."

"Ik denk dat de vorm beter is dan vorig jaar voor het WK in Leuven en in Parijs-Roubaix. En daar heb ik het ook vrij goed gedaan, dus ik heb er vertrouwen in dat ik het ook in de komende klassiekers kan laten zien. Ik zou niet starten als ik niet denk dat ik voor de overwinning kan gaan."