Matheu van der Poel: 'Ik ben teleurgesteld over deze gemiste kans'

Mathieu van der Poel is teleurgesteld met zijn podiumplek in Milaan-Sanremo. De kopman van Alpecin-Fenix heeft het gevoel dat hij La Primavera op zijn naam had kunnen schrijven.

VDP
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ik ben teleurgesteld. Van alle favorieten was ik de snelste in de sprint dus ik had hier kunnen winnen. Het is echt zonde dat we niet konden sprinten voor de zege, maar dit is een moeilijke koers om te winnen. Ik verwachtte niet dat Mohoric het zou redden hoewel we weten dat hij een fantastische daler is. Mijns inziens was onze groep goed genoeg om het gat te dichten maar Mohoric verdient de zege."

"De samenwerking in onze groep was niet geweldig. Samen met Van Aert en Mads Pedersen heb ik veel energie gestoken in de achtervolging maar we hadden wel een paar ploeggenoten kunnen gebruiken. Of ik terugkom voor de zege? Zeker, maar ik word ook een jaartje ouder en dit was een grote kans."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.