Christoph Roodhooft: 'Uiteindelijk kun je op de één of andere manier altijd wel blind vertrouwen op de coureur Mathieu van der Poel'

De derde plaats van Mathieu van der Poel in Milaan-Sanremo kwam onverwachts en eigenlijk toch ook weer niet. Christophe Roodhooft over zijn kopman.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Een paar weken training in de benen was al genoeg voor Mathieu van der Poel om met de beste renners mee te doen om de zege in Milaan-Sanremo. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen, waarin de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix met rood omcirkeld zijn.

Maar de eerstvolgende afspraak is de Settimana Coppi e Bartali, waar hij de smaak van winnen weer wil proeven. De Nederlander vindt er genoeg etappes op zijn maat gemaakt. De opvolging van klimmetjes in Italië zullen hem ook weer sterker maken richting het Vlaamse voorjaar, denkt hijzelf.

Alpecin-Fenix-ploegleider Bart Leysen was uiteraard meer dan tevreden met het niveau van Van der Poel in Milaan-Sanremo. "Niet één wedstrijdkilometer in de benen en meteen derde in Milaan-Sanremo: niemand die hem dat voordeed", vertelde hij tegen Het Laatste Nieuws. "Hij speelt mee met de jongens die al wel zoveel hebben gekoerst. De absolute top van het klassieke voorjaar tot dusver."

Voor teammanager Christophe Roodhooft was het toch een verrassing wat hij van Van der Poel zag. "Mathieu heeft goed getraind in aanloop. Dat heeft iedereen kunnen zien op Strava. Maar zonder wedstrijdritme- en hardheid weet je nooit waartoe dat leidt. Maar uiteindelijk kun je op de één of andere manier altijd wel blind vertrouwen op de coureur Mathieu van der Poel."

"Natuurlijk waren er één tot anderhalve maand geleden twijfels. En wisten we niet wat de toekomst zou brengen. Maar het is zoals op school vroeger. Je hebt er die voor een examen drie dagen lang studeren en zestig procent halen. En dan heb je er voor wie één uur volstaat en negentig procent scoren. Tot grote frustratie van de driedagenblokkers. Mathieu hoort thuis in die tweede categorie. Zo simpel is het."