Beelden | Waarom Pogacar niet mee was met beslissende aanval: 'Heb een goede race gereden, maar zat achter val op sleutelmoment'

Tadej Pogacar kende een enigszins frustrerende eerste ervaring met het Vlaamse voorjaar, maar werd toch tiende in Dwars door Vlaanderen.

Pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

De Sloveen miste de slag toen INEOS Grenadiers doortrok op Berg ten Houte. Aangezien het meteen een goede groep was met onder anderen Tom Pidcock, Mathieu van der Poel, Tiesj Benoot en Victor Campenaerts, kon Pogacar niet terugkeren. Hij deed nog wel een poging, reed iedereen uit het wiel in de achtervolgende groep, maar bleef hangen op zo'n acht seconden van de andere favorieten.

Hij vertelde over zijn ervaring tegen Eurosport. "Het was een zware wedstrijd. Op een belangrijk moment was er een val en daar zat ik achter. Ik probeerde nog terug te komen door aan te vallen, maar ze gingen te hard. Ik heb een goede race gereden, want ik kon die val niet ontwijken. Ik zat alleen iets te ver van achter."

"Het was erg hectisch in het eerste uur en vervolgens werd het alleen maar hectischer. Komende zondag zal het even chaotisch zijn, maar misschien zelfs nog wel iets chaotischer. Ik zat nu niet mee vooraan, dus ik weet niet of ik dat in de Ronde van Vlaanderen wel kan."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos