Merijn Zeeman over ziekte Wout van Aert: 'Dit is een enorme klap, maar ik denk dat Laporte en Benoot ook kunnen winnen'

Een zware dag voor Team Jumbo-Visma nu de deelname van Wout van Aert aan Ronde van Vlaanderen onzeker is.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Sportiefdirecteur Merijn Zeeman vertelde over de ziekte van Van Aert tegen de NOS. "Hij belde vanochtend met het slechte nieuws. Of er een streep door zijn deelname kan? Als ik het op dit moment moet zeggen, denk ik dat wel ja. De precieze diagnose hebben we nog niet. Hij wordt de komende uren onderzocht."

"Dit is super frustrerend. We hebben hier maanden naar toegewerkt. Met meetings, materiaal, trainingen, tactische sessies, analyses. We hebben fantastisch goede renners om hem heen nu, het team draait goed. Dan is het een klap als drie dagen van tevoren blijkt dat hij zeer waarschijnlijk niet mee kan doen."

Toch heeft Team Jumbo-Visma met Laporte en Benoot nog andere opties. "De groep heeft laten zien dat er naast Wout nog twee renners bij de favorieten behoren. Of zij kunnen winnen in hun huidige vorm? Dat denk ik wel. Ze zijn geen topfavorieten, maar Christophe heeft laten zien dat hij bij dat groepje behoort. We zijn zeker nog niet verslagen."

Zeeman ging ook nog in op de situatie van Tom Dumoulin. "Tom mocht weer beginnen na een besmetting, maar dat duurt even voordat je daar van hersteld bent. En Tom heeft daar een tik van gehad. Op de dag dat hij afstapte, voelde hij zich niet goed. En dat noopte hem tot afstappen."