Ireen Wüst krijgt fiets met mooi eerbetoon aan schaatslegende op bovenbuis van Specialized

Een mooi gebaar van de fietsenfabrikant, die verder kijkt dan alleen de wielersport.

ireen wüst

Dat er veel dwarsverbanden tussen schaatsers en wielrenners zijn mag bekend zijn. De schaatsers brengen netto waarschijnlijk meer tijd door op de racefiets dan op de ijzers, Sven Kramer ambieerde in het verleden al eens een wielercarrière, Nils van der Poel wordt gelinkt aan Jumbo-Visma en EF Education-Nippo; andersom had sprinttalent Olav Kooij maar zo schaatser kunnen worden.

Daarom is het niet zo gek dat Specialized een mooie verrassing had voor Ireen Wüst, die onlangs in een kolkend Thialf afscheid nam van de schaatssport: een nieuwe fiets. Nu is het sowieso al niet mis als je zo'n S-Works Tarmac SL7 krijgt (die gaat je minstens 10.000 euro kosten..), maar voor Wüst hadden de mensen bij de fietsfabrikant nog veel mooie extra's in huis.

De fiets is in de groenzwarte kleuren van haar (voormalige) ploeg Reggeborgh gespoten, maar nog veel mooier: haar belangrijkste zeges staan op de bovenbuis - alle overwinning was natuurlijk onmogelijk, want dan had je een fiets met de lengte van Groningen tot Maastricht gehad..

Hieronder zie je foto's van het fraaie exemplaar. Swipe erdoorheen om alle foto's te bekijken.

Het is overigens nog niet bekend wat Ireen Wüst na haar actieve schaatsloopbaan gaat doen. De Brabantse werd net niet gekozen in de atletencommissie van het IOC en zinspeelde er al wel op dat ze haar kennis op jonge talenten zou willen overbrengen. De NPO maakte wel bekend dat e op woensdag 11 mei in het tv-programma College Tour zal zitten.

Pelotonpraat
  • Specialized Instagram