Indrukwekkende Tadej Pogacar boos op zichzelf na Ronde van Vlaanderen: 'Maar Mathieu was heel goed en we waren aan elkaar gewaagd'

Tadej Pogacar werd knap vierde in zijn eerste Ronde van Vlaanderen, maar fietste boos weg na afloop. Vooral uit boosheid op zichzelf.

Pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

In de laatste rechte lijn pokerden Mathieu van der Poel en Pogacar dusdanig lang dat Valentin Madouas en Dylan van Baarle nog terug konden komen. In de sprint raakte de Sloveen daardoor ingesloten. "Het was een prachtige ervaring en het ging perfect. De sfeer op de klimmetjes was ongelooflijk."

Zijn primaire reactie was er echter eentje van bittere teleurstelling. "Mijn ontgoocheling was omdat ik mijn sprint niet kon doen zoals ik wilde. Ik zat ingesloten. Soms gebeurt dat, soms gaat de zee open. Dat is wielrennen."

Net voor de finish leek Pogacar boos op vooral Van Baarle, de renner waardoor hij ingesloten raakte. Maar Pogacar verzekert dat dat niet het geval was. "Nee, ik was niet boos op de andere renners. Ik was gefrustreerd op mezelf dat ik niet voluit kon gaan."

Desondanks beklijft vooral het hoge niveau van Pogacar op de Vlaamse klimmetjes. "Ik hou van de Oude Kwaremont. Op de Paterberg kwam Mathieu naast me en probeerde ik nog te versnellen, maar er zat niet genoeg meer in mijn benen. Mathieu was echt goed en we waren dan ook aan elkaar gewaagd."

Zijn debuut in Vlaanderens Mooiste smaakt desondanks naar meer. Hij wil dan ook dolgraag terugkomen in volgende jaren. "Ja, zeker weten. De sfeer gaf me kippenvel. Ik hou van deze koers."

Nieuws
  • Cor Vos