Jumbo-Visma komt te kort in de Ronde: 'Zonder die val was Laporte mee geweest met de toppers, net als Wout als hij er bij was'

Op een negende plaats was Christophe Laporte de beste renner van Team Jumbo-Visma in de Ronde van Vlaanderen.

Jumbo
  • Wout van Aert Wout van Aert

Ondanks de afwezigheid van de grote kopman en favoriet Wout van Aert, kleurde Team Jumbo-Visma de Hoogmis met aanvallen van onder anderen Nathan Van Hooydonck en Mick van Dijke. Het ongeluk was na de coronabesmetting van Van Aert echter niet over voor de Nederlandse ploeg, want in de koers kwam Christophe Laporte ten val.

Laporte na afloop tegen Het Laatste Nieuws: "Ik voelde me goed. Tot die val in de gracht. Ik heb veel energie verbruikt om terug te keren. Daarna was het op de limiet om de besten te volgen op de klimmetjes, maar op de Koppenberg had ik de benen niet meer."

Ook die andere kopman, Tiesj Benoot, was minder dan gehoopt. "Ik had geen superdag", vertelde Benoot eerlijk. "Op de Koppenberg kon ik niet volgen. Daarna had ik ook een slecht moment op de Kwaremont", waar hij moest lossen bij Teuns en Küng. "Zonde, ik had bij hen moeten blijven. Nee, ik ben zeker niet tevreden."

Ploegleider Arthur van Dongen wijdt het vooral aan pech dat Team Jumbo-Visma niet meer kon uitrichten in het tweede monument van het jaar. "Na zijn val was Laporte een halve minuut dizzy. Daarna had hij pijn aan zijn rug en schouder en hij was ook zijn eten kwijt, hij heeft niet meer kunnen eten."

"Zonder die val was Christophe mee geweest met de toppers. En als Wout hier was geweest, dan was hij ook mee geweest. Daar ben ik van overtuigd. In de breedte was de ploeg goed, op dat vlak zijn we voldaan, maar om hier te winnen moeten de kopmannen supergoed zijn en dat was niet zo."

Het is volgens Van Dongen de nieuwe realiteit: bij Team Jumbo-Visma zijn ze niet tevreden meer met een negende plek in de Ronde van Vlaanderen. "We zijn ondertussen een ploeg die op meer hoopt dan een negende plaats. Maar de pech die we hebben gehad, kan je ook niet uitgummen."