Dag na Ronde van Vlaanderen doet Tadej Pogacar verkenning kasseienrit Tour de France: 'Eigenlijk kijk ik wel uit naar die etappe'

De focus van Tadej Pogacar gaat na de Ronde van Vlaanderen op de volgende doelen van het seizoen.

Pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

"Mijn benen doen wel pijn na de Ronde", vertelde de Sloveen in gesprek met Sporza. "Ik heb niet te hard getrapt tijdens de verkenning. Het is lastiger dan de Ronde van Vlaanderen, want hier is het meestal vlak. Dat is heel anders dan de Ronde van Vlaanderen."

De regerend Tourwinnaar verkende in het noorden van Frankrijk de kasseienrit in de Tour de France van komende zomer. Volgens sommige mensen horen kasseien niet thuis in een grote ronde, maar Pogacar is neutraal in zijn mening. "De organisatie mag doen wat het wil. We zullen toch altijd rijden."

"Het zal sowieso een hectische etappe worden, vooral ook omdat die etappe in de Tour de France gereden wordt. Eigenlijk kijk ik wel uit naar die etappe. Het kan verschrikkelijk fout lopen of het kan oké verlopen. Hier zal je de Tour niet winnen, maar je kan de Tour er wel verliezen."

Maar eerst wachten nog de Ardennenklassiekers. Pogacar hoopt ooit alle vijf de monumenten op zijn palmares bij te schrijven. "De Ronde was een van mijn beste dagen op een fiets. Ooit zal ik ook starten in Parijs-Roubaix. Volgend jaar misschien nog niet, dat is nog te vroeg. Na de Ronde besef ik wel dat Roubaix en Milaan-Sanremo de moeilijkste monumenten zijn om te winnen."

Nieuws
  • Cor Vos