Video | De drie sprints voor de zege in Ronde van Vlaanderen van Mathieu van der Poel onder elkaar gezet

Zowel in 2020, 2021 als 2022 sprinte Mathieu van der Poel voor de overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Als je die beelden onder elkaar zet, ziet het er zo uit.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Vrij naar de bekende woorden van Gary Lineker en Duitsland over voetbal: De Ronde van Vlaanderen is een heel simpele koers. Je rijdt 275 kilometer op een fiets door Vlaanderen en aan het eind sprint je om de overwinning tegen Mathieu van der Poel.

Daar kwam het de afgelopen drie jaar in ieder geval op neer. Z'n trainer Kristof De Kegel deelde al de wattages van die drie sprints (plus de vierde plek van 2019), maar je kunt de beelden ook onder elkaar zetten.

En dat is wat ze bij Global Cyclung Network gedaan hebben. In onderstaand filmpje zie je mooi hoe Van der Poel helemaal boven het nipt haalt tegen Van Aert, in het midden het niet kan bolwerken tegen Asgreen en helemaal onderaan de overwinning pakt in die merkwaardige sprint van zondag. Mooi om het zo onder elkaar te zien!

Aanstaande zondag probeert Mathieu van der Poel in Limburg z'n tweede Amstel Gold Race binnen te slepen. Daarna rijdt hij nog Roubaix. De Tour de France staat ook sowieso nog op het programma, maar MVDP zinspeelde ook al op deelname aan de Giro in mei.