Dylan van Baarle kreeg na Ronde van Vlaanderen bericht van Pogacar: 'Hij zei sorry en vertelde dat hij me het podium gunde'

Dylan van Baarle kreeg na de Ronde van Vlaanderen een Instagram-bericht van Tadej Pogacar.

Baarle
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Na de Ronde van Vlaanderen vertelde Tadej Pogacar vooral boos te zijn geweest op zichzelf, maar net na de finish ging hij ook verhaal halen bij Dylan van Baarle. "Ik weet niet meer precies wat hij zei, maar hij dacht waarschijnlijk dat ik hem bewust had opgesloten", liet hij weten in de podcast Live Slow, Ride Fast. "Tenminste van mijn lijn was afgeweken, maar hij was gefrustreerd dat hij het zelf had verpest. En ik was waarschijnlijk de eerste die hij tegenkwam na de finish."

Als een ware kampioen bood Tadej Pogacar een dag later zijn excuses aan. "Hij heeft me de dag erna een Instagram-bericht gestuurd waarin hij sorry zei en vertelde dat hij gefrustreerd was. Hij gunde mij het podium, zei hij. Dat was mooi, heel tof dat hij dat deed."

Zondag start Van Baarle ook weer in de Amstel Gold Race. "Ik ken het parkoers heel goed en dat het in Nederland is, is extra speciaal. Een koers die ik graag doe. Het is een van de zwaardere koersen met draaien en keren. En zwaardere koersen passen bij me en daardoor denk ik dat de Amstel me goed moet liggen."

De tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen heeft Van Baarle weer extra motivatie en vertrouwen gegeven richting de volgende koersen. "Ik kom steeds dichter bij dat monument. Dit jaar was het doel om op het podium te eindigen in een monument. Dat is gelukt en dat smaakt naar meer."

"Dat extra zelfvertrouwen heb ik vorig jaar op het WK al opgedaan (Van Baarle werd tweede in Leuven. red.). Dat ik nu weet dat ik niet bang hoef te zijn om aan te vallen in de finale, omdat ik de motor in me heb. Dat heeft echt extra veel vertrouwen gegeven."