HomeAchtergrondAls Wout van Aert Parijs-Roubaix rijdt, is dat als helper: 'Om Roubaix...

Als Wout van Aert Parijs-Roubaix rijdt, is dat als helper: ‘Om Roubaix te winnen, moet je in topvorm zijn en dat is helaas niet meer mogelijk na een week isolatie’

Er is nog geen uitsluitsel over Wout van Aerts deelname aan Parijs-Roubaix, maar Merijn Zeeman geeft wel extra informatie.

De Amstel Gold Race kwam te vroeg en nu is de grote vraag of Wout van Aert tijdig fit is voor Parijs-Roubaix zondag. Merijn Zeeman laat in gesprek met Het Laatste Nieuws zijn licht schijnen over de kopman, die momenteel in Spanje verblijft om te trainen.

“Iedereen heeft gezien wat voor weer het was in België. Om op een goede manier de training te kunnen oppakken na zijn Covid-besmetting is Wout naar de zon vertrokken. Waar dat is, is niet relevant. Het klopt dat hij in zonnige omstandigheden kan trainen.”

Hij heeft groen licht gekregen van de artsen om de training rustig op te pakken. “Na zo'n besmetting is het in eerste instantie zaak om weer rustig te fietsen tot we weten hoe het met zijn gezondheidsparameters is gesteld. Na zijn eerste rustige duurtrainingen hebben we ook een aantal tests gedaan. De eerste paar dagen was er een ploegdokter aanwezig om met eigen ogen te monitoren wat de status van Wout was en of het allemaal liep zoals we hadden gehoopt en verwacht.”

Van Aert voelt zich weer prima, maar bij Team Jumbo-Visma nemen ze geen enkel risico. “Binnen de ploeg hebben we al renners gehad die veel tijd nodig gehad hebben om na hun besmetting weer te kunnen koersen. Anderen hadden na hun besmetting amper of geen last en konden zeer snel de competitie hervatten.”

Die trainingen die hij nu uitvoert gaan uitsluitsel geven of Van Aert zich meteen gaat voorbereiden op de Tour de France of dat hij nog koersen rijdt dit voorjaar. “Als het mogelijk zou zijn dat hij nog een wedstrijd rijdt voor zijn Tourvoorbereiding begint, zou dat een enorme bonus zijn. Als hij nu geen wedstrijden meer rijdt, is deze training om een goede basis te hebben in functie van wat in de zomer volgt.”

Wat betreft Parijs-Roubaix hakt Team Jumbo-Visma vrijdag de knoop door, en eigenlijk het liefst donderdag. “Parijs-Roubaix komt heel dichtbij. Als de signalen van zijn lichaam onvoldoende zijn, zal hij niet rijden in Roubaix. Bang is Wout zeker niet. Hij krijgt de best mogelijke medische zorgen die hij kan krijgen. Daar vertrouwt hij volledig op.”

Druk legt Zeeman alvast niet op de schouders, want Van Aert zal volgens hem niet als kopman van start gaan in de keienkoers mocht hij deelnemen. “Wout zal alleen aan de start van Roubaix verschijnen als hij een rol kan spelen en dat zal dan zijn: iets betekenen voor een ploegmaat. Hij moet er iets kunnen uitrichten, bijvoorbeeld in dienst van Laporte, Teunissen of Van Hooydonck.”

In het wielrennen is alles mogelijk. Maar om Parijs-Roubaix te kunnen winnen, moet je in topvorm zijn en dat is helaas niet meer mogelijk na een week isolatie. Om dat te kunnen inschatten, hoef je geen kenner te zijn.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...