Wout van Aert zelf wil zowel Parijs-Roubaix als Luik-Bastenaken-Luik rijden

Over Parijs-Roubaix moet nog een beslissing worden genomen, maar Wout van Aert heeft in elk geval Luik-Bastenaken-Luik toegevoegd aan zijn programma.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Of de Belgisch kampioen ook in Parijs-Roubaix aan de start staat, is nog afwachten. Van Aert is momenteel in Spanje op een kort trainingskamp en wil zelf in elk geval dolgraag rijden. Hij voelt zich weer gezond na zijn coronabesmetting die hem uit de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race hield.

Bij Team Jumbo-Visma opteren ze echter voorzichtigheid. "Wout traint en nu moeten we kijken hoe hij zich ontwikkelt. Er komen nog doelen", vertelde Richard Plugge eerder. "Later dit jaar, en ook de komende jaren. Ik heb liever dat hij nu even twee weken rust neemt, of drie weken, of vijf weken voor mijn part, als dat nodig is om daarna weer normaal te kunnen koersen."

Dan is de grote vraag ook nog hoe de vorm van Van Aert gaat zijn mocht hij deelnemen. Merijn Zeeman eerder deze week: "Wout zal alleen aan de start van Roubaix verschijnen als hij een rol kan spelen en dat zal dan zijn: iets betekenen voor een ploegmaat. Hij moet er iets kunnen uitrichten, bijvoorbeeld in dienst van Laporte, Teunissen of Van Hooydonck."

"In het wielrennen is alles mogelijk. Maar om Parijs-Roubaix te kunnen winnen, moet je in topvorm zijn en dat is helaas niet meer mogelijk na een week isolatie. Om dat te kunnen inschatten, hoef je geen kenner te zijn."

In Luik-Bastenaken-Luik zou Van Aert weer een hele andere groep renners treffen met daarbij onder anderen Julian Alaphilippe, Tadej Pogacar en Alejandro Valverde. Van La Doyenne hebben ook Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot een doel gemaakt bij Team Jumbo-Visma. Ook als de vorm niet honderd procent blijkt, wil Van Aert in Luik ervaren hoe het is die koers te rijden.

Nieuws
  • Cor Vos