Thymen Arensman maakt grote indruk in Tour of the Alps: 'Stap voor stap kom ik dichter bij mijn doel: de wereldtop'

Thymen Arensman behoorde op de slotdag van de Tour of the Alps tot de beste klimmers. Mede door het werk van de Nederlander won ploegmaat Romain Bardet.

Arensman
  • Thymen Arensman Thymen Arensman

Op de loodzware slotklim was Arensman samen met ploegmaat Romain Bardet en Michael Storer de beste. Zodoende reed Team DSM Pello Bilbao op de slotdag uit de leiderstrui. "Wat een dag! Ik ben heel blij, want we wilden heel graag het klassement winnen", vertelde Arensman na afloop tegen Velo Pro.

"Maar dat ik dan ook zelf nog derde word en de jongerentrui win, maakt het wel heel goed. Ik heb er geen woorden voor", was Arensman dolgelukkig.

Na zijn zesde plaats in de Tirreno-Adriatico is dit een extra aanwijzing dat Arensman een grote stap gezet heeft in zijn ontwikkeling. "Ik denk inderdaad dat ik deze winter een mooie stap heb gemaakt. Ik word ieder jaar een beetje beter. Stap voor stap kom ik dichter bij de wereldtop en dat is ook het doel. In de toekomst hoop ik nog dichter bij Romain te zitten. Een van de besten ter wereld te zijn."

Arensman is een complete renner: hij kan goed klimmen en heeft een goede tijdrit. "Ik baal misschien wel een beetje dat er geen tijdrit in deze koers zat, dat was helemaal mooi geweest. Voor nu ben ik heel blij. Ik ben 22 jaar en kan in zulke wedstrijden mijn steentje bijdragen. Ik kan nog stappen maken de komende jaren."

Zowel eindwinnaar Bardet als Arensman rijden komende mei ook de Giro d'Italia. Voor de Nederlander is het zijn derde grote ronde in zijn loopbaan. In 2020 en 2021 reed hij de Vuelta a España.