Giro | Naast Dumoulin verliest ook Foss veel tijd: 'Ik vond Dumoulin goed ogen, het is wat het is'

Naast Tom Dumoulin zakte ook Tobias Foss erdoorheen op de Etna.

Foss
  • Tobias Foss Tobias Foss

Dumoulin was de eerste klimmer van de Nederlandse ploeg die eraf moest. De Limburger verloor op 8,5 kilometer van de top de aansluiting met de andere favorieten. Niet veel later konden ook de andere kopmannen, Sam Oomen en Tobias Foss, zich niet langer handhaven in de groep met beste klimmers.

Zodoende werd het een dramatische dag voor Team Jumbo-Visma. Dumoulin vertelde na afloop dat zijn lichaam niet meer reageert zoals hij wil. Foss verloor ruim twee minuten en dat kwam niet geheel als een verrassing voor de Noor, vertelde hij na de rit tegen Eurosport. "Ik was er al bang voor, want als het steil wordt en de andere jongens versnellen, dan kom ik momenteel te kort."

Dat terwijl de Etna niet eens zo'n steile klim is. "Het is nog vroeg in de koers, maar het is absoluut geen goede dag. Ik vond Dumoulin nog goed ogen toen hij loste. Het is wat het is. Het was over het geheel een zware etappe. En als je wat procenten te kort komt, dan worstel je een beetje. Er volgen nog genoeg etappes. We bekijken het dag per dag en pakken onze kansen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.