Giro | Gaviria gedeclasseerd na een van de raarste acties ooit bij Cees Bol: 'Wat doet-ie in Godsnaam?!' 

Fernando Gaviria is bestraft voor z'n manoeuvre. Of ja, manoeuvre... Wat was dit?!

fernando gaviria
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Saai, saaier, saaist. Zo kun je de Giro-etappe tot pak 'm beet drie kilometer van de meet wel beschreven, en dan is het nog een understatement. Mathieu van der Poel sprak al van de makkelijkste wedstrijd die hij ooit gereden had.

Maar in de massasprint was er wel vuurwerk. Al zal Cees Bol minder blij zijn geweest met de vuurwerkkeuze van Fernando Gaviria.

Arnaud Démare en Caleb Ewan vochten het uit in een millimetersprint, maar toen was het eenzijdige gevecht tussen Fernando Gaviria en Cees Bol al achter de rug.

De Noord-Hollander leek goed bezig, maar werd toen in een zeer vreemde manoeuvre van de Colombiaan bijna in de hekken gereden. Of zoals Eurosport-commentator Jeroen Vanbelleghem het goed verwoordde: "Wat doet Gaviria hier in Godsnaam?!"

Bekijk hieronder de beelden nog eens goed. Dat deed de jury ook en zij namen de enig juiste beslissing: declassering van Gaviria - al was een strengere straf ook nog wel op z'n plaats geweest.

Vandaag komen de sprinters er niet aan de pas in de Giro. Er staat namelijk een rit met zo'n 4700 hoogtemeters op het programma waarin het geen meter vlak is. Een soort mini-Luik-Bastenaken-Luik dus - of een mini-Ronde van Lombardije, om in Italiaanse sferen te blijven.