Giro | Koen Bouwman: 'Het was steiler dan ik dacht, maar ik had vertrouwen in mijn sprint'

Koen Bouwman won op prachtige wijze zijn eerste ritzege in een grote ronde en hij pakte ook nog eens de bergtrui!

Bouwman
  • Afbeelding van Koen Bouwman Koen Bouwman

Na afloop deed de Achterhoeker zijn verhaal. "Het is ongelooflijk", was zijn eerste reactie. "Ik kan het niet geloven. Het was een zware dag. Tom deed in de laatste twee kilometer geweldig werk. Ik was de hele week al goed, maar halverwege had ik wat problemen op de klim, maar gelukkig kwam ik terug."

Nadat hij terugkeerde vooraan en Dumoulin even was gelost, wist Bouwman alle aanvallen van Formolo en Mollema te neutraliseren. Alsof hij het al jaren doet. "Ik had vertrouwen in mijn sprint. Het was steiler dan ik dacht, maar toen ik aanzette, voelde ik dat er nog iets in mijn benen zat. Ik had een groot gat toen ik achterom keek."

Na de dramatische dag voor Team Jumbo-Visma op de Etna slaan ze op de eerste kans nadien al terug. "Helemaal perfect. Onze klassementsrenners verloren tijd op de Etna, zeker Tom. Wij focussen ons beiden op etappes, terwijl Tobias en Sam zich blijven focussen op het klassement. Ik kan deze dag niet onder woorden brengen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.