(Dronken) automobilisten rijden groepjes wielrenners aan, NOS schrijft artikel over gedrag fietsers in het verkeer

Wij keken wel even raar op...

fietsstraat

Zondagochtend om 11.52 uur publiceerde de NOS een artikel op z'n website met als kop 'Groepjes wielrenners uit België aangereden in Zeeland en Brabant'.

In het artikel maken ooggetuigen er gewag van dat er bij het ene incident waarschijnlijk sprake was van opzet (en ja, de wielrenners reden op de weg, maar dat is nog geen reden ze van de sokken te rijden), terwijl bij het andere incident de bestuurder van de auto te veel had gedronken.

Niet geheel verrassend want onze redacteur schreef al eerder dat hij onderweg ook regelmatig (bijna) crimineel gedrag aan den lijve ondervindt van automobilisten.

De NOS publiceerde daarna gisteravond 20.29 uur een uitgebreid artikel op de website waarin het 't gedrag van fieters in het algemeen en wielrenners in het bijzonder aan de kaak stelt.

Op een heel korte passage van een ervaringsdeskundige die zegt dat automobilisten in het buitenland (Spanje in dit geval) heel anders omgaan met fietsers/wielrenners komt de automobilist en z'n vaak horkerige gedrag helemaal niet aan de orde - een auto heet niet voor niks De Heilige Koe, schijnbaar... Ze zijn onaantastbaar.

Wij zijn natuurlijk niet geheel objectief als wielerwebsite, maar het gedrag van automobilisten - of het nou expres gaat of niet - wordt wel heel karig behandeld. En dat terwijl zij toch niet de meest kwetsbare groep in het verkeer zijn. Dat zijn namelijk fietsers, of ze nu in strak pakkie rijden of met een elektrisch aangedreven vehikel op pad zijn. De omgekeerde wereld!