Bord onthuld: knal jezelf vanaf nu naar een toptijd op het officiële Vuelta-segment van de Alto de Amerongse Berg

De Giro is nog in volle gang, maar Vuelta Holanda komt er ook aan en je kunt jezelf nu offcicieel meten op de Alto de Amerongse Berg!

amerongse berg joop zoetemelk stef clement

We zijn natuurlijk de komende weken nog in Italiaanse sferen, maar laten we ook vooral niet vergeet dat in augustus de Vuelta in Nederland start. Op vrijdag 19 augustus is er een ploegentijdrit door het centrum van Utrecht en een dag later gaat het in de eerste reguliere etappe van Den Bosch naar Utrecht, en daarin de staat ook de eerste klim op het programma waar bergpunten te verdienen zijn... de Alto de Amerongse Berg!

Het duizelingwekkende profiel van de Amerongse Berg... | Beeld: climbfinder.com

Dat moet natuurlijk groots aangepakt worden en daarom prijkt er nu een groot bord (zie foto boven van Vuelta Holanda) op de top van de klim met de officiële hoogte erbij. Zoals je ziet werd het bord niet door de minsten onthuld: oud-Vueltawinnaar Joop Zoetemelk en Stef Clement.

Maar er is meer, want fietscafé De Proloog, dat aan de voet van het klimmetje zit, heeft op Strava een segment aangemaakt met de naam La Vuelta Holanda QOM/KOM waarin je jezelf dus kunt kronen tot bergkoning(in) van de (Nederlandse) Vuelta.

Het segment waar je moet vlammen. | Beeld: Strava

Op dit moment heeft Sjors Beukeboom (nu PR-medewerker bij Israel-Premier Tech, maar ooit een beloftevol coureur) de snelste tijd bij de mannen (2 minuten en 14 seconden) en profrenster Floortje Mackaij bij de vrouwen (2 minuten en 37 seconden).

Je kunt nog tot 14 augustus een tijd neerzetten op het segment en dan zal de balans op worden gemaakt. Hoe snel rij jij de Alto de Amerongse Berg op?

Vuelta a España
  • La Vuelta Holanda