Indrukwekkende Dainese schenkt Team DSM Giro-succes: 'Cees gaf in de slotfase aan dat hij zich niet super voelde'

Alberto Dainese wist met een indrukwekkende sprint toe te slaan in de Giro d'Italia.

Dainese
  • Alberto Dainese Alberto Dainese

Na afloop was hij voor de camera's van Eurosport duidelijk emotioneel. "Het is geweldig. Ik win gewoon een rit in de Giro. Het betekent ontzettend veel voor me en ik kan op dit moment niet geloven dat dit gebeurd is. Ik ben echt heel blij."

"Ik hoefde de jongens alleen maar te volgen en het betekent veel voor me dat Bardet, die derde stond, mijn lead-out deed richting de laatste bocht. Dat tekent onze teamspirit. Ik raakte in de slotfase wat ingesloten, maar zag uiteindelijk alsnog een gat en wist Gaviria in de laatste meters te passeren."

Hoe blij zijn ploeggenoten na afloop waren, vertelde veel over de sfeer mij het veelal bekritiseerde Team DSM. Misschien zei het nog wel meer dat Cees Bol zijn kansen opofferde voor zijn Italiaanse teamgenoot. "Het was inderdaad het plan om met Cees te sprinten, maar hij gaf in de laatste kilometers aan dat hij zich niet super voelde en toen hebben we besloten om te ruilen."

Heel verrast waren zijn ploeggenoten niet met de zege van Dainese, zo vertelde onder andere Martijn Tusveld. "Als hij de ruimte heeft, dan kan hij altijd winnen."

Nieuws
  • Cor Vos