Giro | Alberto Dainese wint etappe naar Reggio Emilia als een duveltje uit een doosje namens Team DSM

Helaas geen waaiers, dus werd het met het hele pak sprinten in Reggio Emilia! Met een verrassende winnaar..

alberto dainese

Helaas zonder de door een proseccokurk gevelde Biniam Girmay trok het peloton naar Reggio Emilia voor demeest vlakke etappe van deze Giro. Waarschijnlijk de op een na laatste sprintetappe en die kans zouden de snelle mannen zich niet laten ontnemen.

Even was er hoop op een interessanter koersverloop door wat kans op waaiers, maar jammer genoeg kwam het er niet van. Sprinten dus. Maar dat was niet voordat Dries De Bondt namens Alpecin-Fenix de finale kleurde door het in z'n eentje te proberen.

Op 5 kilometer van de streep had hij een kleine 20 seconden voorsprong, maar dat bleek niet genoeg toen de sprinttreinen echt op stoom kwamen. De sprint kende een verrassende winnaar met de 24-jarige Italiaanse DSM-sprinter Alberto Dainese.

De ploeggenoot van DSM's andere sprinter Cees Bol kwam als een duveltje uit een doosje en passeerde Fernando Gaviria op het laatste moment.

Morgen is het weer aan de aanvallers, want dan staan er in de rit naar Genua drie beklimmingen op het programma. Het is ook een emotionele rit, want op de eerste van die drie beklimmingen kwam Wouter Weylandt in 2011 om het leven in de afdaling.