Giro | Gijs Leemreize na derde plek: 'Jammer genoeg niet genoeg ruimte om te pokeren'

De Nederlander was er dichtbij! Hij vertelt z'n verhaal van de dag (en hoe een ploeggenoot hem in de finale bracht).

gijs leemreize

De pas 22-jarige Gijs Leemreize was dichtbij de derde Nederlandse ritzege deze Giro. Hij streed in de finale met de Italianen Lorenzo Rota en Stefano Oldani voor de ritzege, maar de klimmer moest in de sprint z'n meerdere erkennen in de rappe Italianen.

Na afloop zei Leemreize dat er niet meer inzat. "Ik wist dat het lastig zou worden als ik met die twee naar de finish reed. Derde was het hoogst haalbare. Tijdens de rit zit je wel een beetje te dromen hoe het zou kunnen zijn als je op een kilometer voor de streep wegrijdt. Dat probeerde ik ook, maar ze zaten vrij snel weer in m'n wiel."

De Achterhoeker deelde ook nog mee dat-ie in de finale terechtkwam door ploeggenoot Pascal Eenkhoorn, die ook mee zat in de omvangrijke vlucht die de zegen kreeg van het peloton.

"Hij zei tegen me dat ik moest springen op die klim. Toen Rota ging, reed ik erachteraan met Oldani en waren we weg... Geloof ik, ik weet ook niet meer precies hoe het ging, haha. In de finale kon ik jammer genoeg niet echt pokeren, omdat die vier anderen er wat te dicht achter zaten. Maar het is een mooie Giro voor me tot dusver!"