Giro | Arensman verliest tijd en gaat nu voor dagzeges: 'Ik maakte een foutje door te gaan pissen'

Thymen Arensman verloor een hoop tijd in de veertiende etappe en gaat zich nu richten op het winnen van etappes.

Arensman
  • Thymen Arensman Thymen Arensman

Na de opgave van Romain Bardet was bij Team DSM Thymen Arensman de vooruitgeschoven man, want de Nederlander stond niet ver achter de toppers in het klassement. Maar in de etappe naar Turijn kon hij de beste renners niet volgen. Op het moment dat Bora-hansgrohe besloot door te trekken en oorlog ging maken, was de Gelderlander niet op de afspraak.

Tegenover Eurosport deed Arensman zijn verhaal. "Ik maakte een foutje door te gaan pissen toen Bora-hansgrohe doortrok. Maar goed, dat kon ik op dat moment ook niet weten. Ik wist vervolgens nog terug te komen, maar net toen ik redelijk van voren zat, reed ik achter Movistar. Daar reed Valverde zijn wiel kapot, waardoor ik opnieuw moest achtervolgen en daar deed ik een flink jasje uit."

Vervolgens blies Arensman zijn motor op de Superga volledig op en raakte hij in de achtergrond verzeild. "Ik plafonneerde volledig door de hitte. Ik heb het geprobeerd, maar ik moet nog een beetje sterker worden en dan kan ik in de toekomst voor het klassement gaan."

Arensman deed het vervolgens iets rustiger aan, maar al met al liet hij het niet helemaal lopen. "Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Stel ik zit zondag in de kopgroep en pak tijd, dan sta ik in het roze. Dat hoorde ik in mijn oortje." Uiteindelijk sloot Arensman toch af met de woorden dat hij voor een etappezege wil gaan komende week.

Nieuws
  • Cor Vos