Giro | Mathieu van der Poel eet na burger in Ronde van Vlaanderen nu pizza direct na koers (maar mist de ananas)

Effe wachten... Pizza! Niks personal plates en food apps voor MVDP. Maar hij tart de Italianen wel: eerst een bord pasta met ketchup en nu wil hij ananas op z'n pizza..

mathieu van der poel

Dat Mathieu van der Poel zich niet aan de normale wielerwetten op de fiets houdt, weten we inmiddels. Maar ook erbuiten is het een nét even andere coureur. Dat zagen we al nadat hij in de studio van Sporza een welverdiende hamburger opschrokte om z'n winst in de Ronde van Vlaanderen te vieren.

Nu was er in Italië direct na de koers een pizza. Maar hij was Van der Poel net niet helemaal naar de zin. De kopman van Alpecin-Fenix had er liever nog wat stukjes... ananas opgwild!

Juist, Van der Poel lijkt fan te zijn van de meest omstreden pizza ter wereld, de Pizza Hawaii (of hij antwoordt het aan Thijs Zonneveld om een beetje te fucken natuurlijk..)

Het is dat MVDP vanwege zijn manier van koersen geliefd is in Italië, want op culinair gebied heeft hij z'n krediet wel verspeeld nadat er eerder al beelden van hem opdoken waarin-ie een bord pasta met ketchup verorbert.

Van der Poel heeft de rustdag om z'n pizza te verteren en daarna wacht hem een derde week waarin hij qua calorieën wel de nodige pizza's zal gaan verbranden, want alleen donderdag staat er geen bergetappe op het programma. Op de andere dagen is het klimmen geblazen (en dan op zondag de slottijdrit nog)!